Nettiseminaariin osallistujan tarkistuslista

WebinarJam-Logo

Nettiseminaari on toteutettu Webinarjam studio -palvelulla. Tässä muutamia käytännön vinkkejä osallistujalle.

1. Säilytä linkki tapahtumaan

Se on toimitettu sinulle rekisteröitymisen jälkeen vahvistussähköpostissa. Pääset linkin kautta sisään tapahtuman virtuaalihuoneeseen, kun tapahtuman järjestäjä on tullut paikalle ja käynnistänyt lähetyksen.

2. Refresh / Rejoin ongelmatilanteissa

Jos et näe tai kuule minua tai jostain muusta syystä joudut ulos virtuaalisesta tapahtumahuoneesta, niin paina ruudun alareunassa näkyvää sinistä RECONNECT -nappia. Jos et näe tätä nappia, niin vaihda oikealla alakulmassa näkyvä HIDE -sana SHOW -sanaan.

3. Selain

Webinarjam-palvelu toimii Google Hangouts -palvelun päällä. Tämän takia Googlen Chrome selain on varmin valinta, mutta myös muut selaimet toimivat.

4. Internet -yhteys

Webinarjam toimii lähes kaikilla laitteilla, joissa on nopea internet yhteys (myös älypuhelimet, tabletit). Palvelun tarjoaja suosittelee kuitenkin muita kuin langattomia yhteyksiä. Langattomilla yhteyksillä saattaa varsinkin tapahtuman alussa videokuvan laatu olla heikko.

5. Sulje muut ohjelmat käyttöhäiriöiden minimoimiseksi ja käytettävissä olevien resurssien maksimoimiseksi.

6. Osallistujan käyttöliittymä

Tapahtumassa voit käyttää chat-, reconnect- ja mute chat -toimintoja.  Lisätietoja englanniksi täältä Attendee Control Panel.

7. Tapahtuman tallenne

Jos rekisteröidyt tapahtumaan, saat tilaisuuden jälkeen sähköpostin, jossa on linkki tallenteeseen. Se on käytettävissä rajoitetun ajan eli  kannattaa katsoa mahdollisimman pian varsinaisen tilaisuuden jälkeen.

NETTIVALMENNUKSEN LISÄOHJEET

Nettivalmennuksessa, jossa kaikki osallistuvat keskusteluun (audio), tarvitset selaimeen Google Hangouts -pluginin. Jos käytät Explorer, Safari tai Firefox- selaimia asenna viimeisin versio Google Hangouts -pluginista ennen kuin liityt nettivalmennukseen. Linkki https://www.google.com/tools/dlpage/hangoutplugin  Lisäksi tarvitset gmail-tunnukset (Google sähköposti), web-kameran ja mikrofonikuulokkeet. Jos sinulla ei ole näitä, voit osallistua kirjoittamalla chat-ruutuun.

SARI TORKKOLA